Informatie voor u over het Corona Virus en de nieuwe coronaregels! 

Nunspeet, 15 april 2021

Beste Familiehuis Nunspeet gasten,

Ons Vakantiepark is ruim opgezet en onze vakantiewoningen beschikken over een ruime tuin, waardoor u niet in contact hoeft te komen met andere vakantiegasten. U bent dan ook welkom bij Familiehuis Nunspeet. Op ons vakantiepark hebben wij passende veiligheids- en hygiënemaatregelen genomen. Wij vragen u deze richtlijnen op te volgen zodat iedereen een onbezorgde vakantie heeft. Neem contact met ons op als u vragen heeft! 

Vragen met betrekking tot uw reservering met aankomst t/m 28 april 2021

Advies Rijksoverheid:

Corona en reizen binnen Nederland

Gaat u op vakantie? Dan zijn dit de nieuwe regels;  een reisgezeldschap mag bestaan uit maximaal 2 personen (exclusief kinderen tot en met 12 jaar) of 1 huishouden. Het is dus ook niet mogelijk om met meer dan 2 personen (behalve mensen uit het eigen huishouden) een vakantiewoning of kamer te huren of te verhuren. U mag wel in uw vakantiewoning  1 bezoeker ontvangen. 

 Bereid uw vakantie goed voor:

* Reis zo min mogelijk en beperk contactmomenten met andere mensen.

* Mijd drukte en reis buiten de spits. Voor korte afstanden geldt: ga waar mogelijk lopen of pak de fiets.

* Neem mondkapjes mee.

* Bekijk de websites van gemeenten en veiligheidsregio’s waar u naartoe gaat. Soms gelden er extra maatregelen in de regio’s om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

* Houd u als reiziger in eigen land aan alle basisregels. Bij klachten die lijken op corona blijft u thuis en maakt u een testafspraak.

Uiteraard moet wel 1,5 meter afstand tot elkaar worden gehouden.

Kan ik een vakantiehuisje kosteloos annuleren vanwege coronamaatregelen?

Als een accommodatie open is, dan kan de aanbieder in principe de dienst leveren en moet u gewoon betalen. Als een accommodatie niet bezocht kan worden vanwege coronamaatregelen, dan adviseren we u om in overleg met de verhuurder tot een passende oplossing te komen, bijvoorbeeld als u met een reisgezeldschap bent van meer dan 2 personen, tenzij het gezelschap uit een huishouden bestaat. U en de accommodatie zijn beiden verantwoordelijk voor het naleven van de coronamaatregelen.

We krijgen momenteel vragen over de reserveringen voor aankomst komende periode. Voor het annuleren is corona geen erkende reden waarbij u uw betaling terug kan krijgen. Wij begrijpen dat dat heel vervelend kan zijn. Het standpunt dat wij hanteren is dat wanneer gasten vragen te annuleren, u de mogelijkheid krijgt om de boeking om te zetten naar een voucher.

We nemen voor nu enkel aanvragen in behandeling met aankomst t/m 28 april 2021, indien uw reis gezelschap bestaat uit uw huishouden en meer dan 1 personen uit andere huishouden, dan geldt het volgende:

 • Wij geven vouchers uit voor uw reservering, met aankomst t/m 28 april 2021
 • Een voucher is onbeperkt geldig!
 • Verzetten van de boeking kan dus niet.
 • Er worden geen wijzigingskosten berekent (mits er toch in overleg omgeboekt wordt € 35.- of via een touroperator). 
 • We houden oog voor nuance in uitzonderlijke situaties.
 • Wilt u toch annuleren dan gelden de normale annuleringsregels.
 • Heeft u gereserveerd via een Touroperator dan dient u contact met hun op te nemen. Zij kunnen andere voorwaarden hebben met betrekking tot Covid-19.  

Is uw aankomst na 28 april 2021:

 • U wacht de voorgang van de situatie af en gaat in eerste instantie uit van doorgang van uw vakantie. Blijkt de datum wederom verschoven te worden vanuit de overheid en RIVM, dan pas zullen de bovenstaande mogelijkheden ook voor u van toepassing worden.
 • Wilt u toch annuleren dan gelden de normale annuleringskregels.

Mocht de situatie daar om vragen en de praktijk anders blijken, dan hopen we ook op uw begrip en medewerking. Uiteraard volgen wij de ontwikkelingen op de voet en volgen we hierin de adviezen van het RIVM. 

Bij aankomst begint de vakantiepret!

Om ervoor te zorgen dat u aankomst vlekkeloos verloopt, vragen wij u aandacht voor het volgende:

 • Als u komt inchecken dan vragen wij u eerst de handen te desinfecteren. Per reservering mag er max. 1 persoon komen inchecken. Wij hebben voor u de loop richting aangegeven.
 • Inchecken kan zoals gewoonlijk vanaf 15:00.
 • Ons personeel houdt te allen tijde 1.5 meter afstand aan, wij vragen u hetzelfde te doen zodat iedereen een fijn en veilig verblijf kan hebben.
 • Betaal zoveel mogelijk per pin /contactloos.
 • Bezoek is alleen mogelijk in overleg met de receptie. Maximaal 1 persoon, 1 x per dag, mits de 1.5 meter gehandhaafd wordt!

Watersport!  

Het huren van een kano of surfplank kan allemaal. Wij vragen u alleen iets meer geduld te hebben, omdat tussen de huur door het materiaal gereinigd dient te worden.

Overige informatie over onze maatregelen:

*Zowel personeel als gasten dienen altijd minimaal 1,5 meter afstand te houden. Hier wordt op gecontroleerd. Op het vakantiepark ziet u op verschillende plekken posters /stickers hangen waarbij dit nadrukkelijk wordt aangegeven.

*Wij houden ons strikt aan alle door de overheid opgelegde maatregelen en adviezen.

*Alle gasten en eigenaren worden gewezen op alle voorschriften in een welkomsbrief. Eveneens staan er procedures in genoemd m.b.t. handen wassen, afstand houden en wat te doen bij ziekte of calamiteiten.

*Familiehuis Nunspeet heeft hygiënemaatregelen genomen: Er staat op het park desinfecterende Spray in de receptie en wasserette.  Alle centrale ruimtes en woningen worden met desinfectie en antibacteriële schoonmaakmiddelen, schoongemaakt. De receptieruimte en zogenoemde contactpunten zoals lichtknopjes, nachtkastjes en deurklinken/knoppen extra worden gereinigd met professionele middelen.

*Het linnengoed wordt op een temperatuur van boven de 60 graden gewassen zodat virussen niet overleven. Bedlinnen is verplicht af te nemen!

*Indien een receptiemedewerker of een beheerder, dan wel familieleden van voornoemde medewerker verkouden, ziek of iets anders onder de leden heeft, blijft de medewerker minimaal 10 dagen thuis.

*Onze receptie is geopend maar onze medewerkers zullen afstand van u houden, houd u alstublieft de 1,5 meter afstand ook aan.

*Potentiële kopers kunnen via mail en telefoon informatie ontvangen omtrent de aankoop van een vakantiewoning. Daarna wordt er een persoonlijke afspraak gemaakt met 1,5 meter afstand.

*Alle medewerkers, gasten en eigenaren worden ( zo goed mogelijk ) geïnformeerd en herinnert over de genomen maatregelen, protocollen en de gepaste afstand. Mocht de situatie wijzigen of een niet zijnde spoed situatie, worden alle gasten per e-mail, dan wel per telefoon hierover bericht, altijd in hun eigen taal. Eigenaren dienen ook zelf actie te ondernemen als er vragen zijn of contact op te nemen met de receptie.

Familiehuis Nunspeet stelt altijd de veiligheid, gezondheid van haar gasten, eigenaren die verblijven en die van haar medewerkers voorop.

Wij hopen op uw begrip en wensen u een fijn verblijf.

Team Familiehuis Nunspeet