Nieuws Corona virus

Nunspeet, 26-03-2020

Beste Familiehuis Nunspeet bezoekers,

De situatie rondom het virus brengt voor iedereen veel bezorgdheid en onzekerheid. Daarom proberen wij iedereen zo goed mogelijk te informeren in deze situatie.

Wij vinden het welzijn van onze medemens erg belangrijk. Daarom hebben wij ervoor gekozen om een aantal maatregelen te nemen om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen.

Een situatie als deze vraagt om solidariteit en begrip, zeker voor mensen die werkzaam zijn in vitale of essentiële beroepen. Iedereen heeft een verantwoordelijkheid in de verspreiding van het virus en het verlenen van hulp voor hen die hulp behoeven. Deze uitzonderlijke situatie vraagt dan ook om flexibiliteit en aanpassingsvermogen.

Vragen met betrekking tot de reservering.

We krijgen momenteel enorm veel vragen over de reserveringen. Voor het annuleren is corona geen erkende reden waarbij u uw betaling terug kan krijgen. Wij begrijpen dat dat heel vervelend kan zijn. Het standpunt dat wij hanteren is dat wanneer gasten vragen te annuleren, we willen aanbieden om de boeking naar een andere periode te verzetten. Dit is in lijn met de richtlijnen van brancheorganisaties, het garantiefonds en het beleid van andere verhuurpartijen. Hierbij houden we ons aan de volgende uitgangspunten, hebben we de volgende mogelijkheden:

 • We nemen voor nu enkel aanvragen in behandeling met een aankomst vóór 1 juni.
 • Omboeken kan enkel naar dezelfde accommodatie op Familiehuis Nunspeet.
 • Verzetten van de boeking kan kosteloos naar een andere periode indien beschikbaar.
 • Is de huursom voor de nieuwe periode hoger, dan betaalt de gast de meerprijs. Er vindt geen verrekening plaats wanneer de verhuurprijs voor de nieuwe periode lager blijkt.
 • Er worden nu geen wijzigingskosten berekent.
 • Indien omgeboekt gelden niet meer de normale annuleringsregels er kan dan alleen geannuleerd tegen 100% annuleringskosten.
 • Wilt u omboeken, maar weet u nog geen datum? In overleg kunt u ook een voucher ontvangen, welke u op een door u zelf te bepalen later moment kun inzetten voor een nieuwe reservering.
 • We houden oog voor nuance in uitzonderlijke situaties.
 • Wilt u toch annuleren dan gelden de normale annuleringskosten en administratiekosten.

Is uw aankomst na 1 juni:

 • U wacht de voorgang van de situatie af en gaat in eerste instantie uit van doorgang van uw vakantie. Blijkt de datum wederom verschoven te worden vanuit de overheid en RIVM, dan pas zullen de bovenstaande mogelijkheden ook voor u van toepassing worden.
 • Wilt u toch annuleren dan gelden de normale annuleringskosten en          administratiekosten.

Mocht de situatie daar om vragen en de praktijk anders blijken, dan hopen we ook op uw begrip en medewerking. Uiteraard volgen wij de ontwikkelingen op de voet en volgen we hierin de adviezen van het RIVM, mocht de datum van 1 juni verlengt worden, dan zullen wij ons ook aanpassen.

Het actuele nieuws over het Coronavirus vindt u op: https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus

Algemene situatie op Familiehuis Nunspeet

Ons park is op dit moment gewoon open. U bent van harte welkom om hier tot rust te komen en te genieten van de natuur. Wel moet u weten dat onze toegangspoort op dit moment gesloten. Komt u inchecken dan kunt u door de wandelpoort naar de receptie, waar u verder wordt geholpen. Let op! De horeca en dergelijke hier in de omgeving zijn niet toegankelijk tot 1 juni 2020.

Het landelijk beleid is erop gericht om de sociale contacten met anderen tot een minimum te beperken en de (hand)hygiëne te waarborgen. Op de plekken waar mogelijk meerdere personen tegelijkertijd komen; zoals onze receptie, animatie moeten wij helaas maatregelen nemen.

We hebben besloten geen animatie programma aan te bieden t/m 1 juni 2020.

Daarnaast dragen we, zoals u gewend bent, zorg voor een goede hygiëne op Familiehuis Nunspeet. Het virus verspreidt zich vooral via hoest- en niesdruppeltjes die kort in de lucht hangen. Buiten het lichaam overleeft het virus maar kort. Wie geen symptomen vertoont, vormt amper besmettingsgevaar. We hebben extra aandacht voor:

-  Het schoonmaken van de verblijfsruimte en de zogenoemde “handcontactpunten” als lichtknopjes, nachtkastjes en deurklinken/knoppen worden met professionele middelen gereinigd.

-   Het wassen van linnen gebeurt op professionele wijze (temperatuur >60 graden) waardoor virussen niet overleven.

Kortom; u loopt geen extra risico tijdens uw verblijf en kunt zorgeloos van uw verblijf genieten.

Wij hopen op uw begrip en hopen dat we er gezamenlijk voor kunnen zorgen dat het virus snel onder controle is. Heb je vragen? Wij staan je graag te woord.

Wij wensen iedereen veel sterkte.

Familiehuis Nunspeet