Bezoek Kunstenaarsdorp Nunspeet! Bezoek het Noord-Veluws Museum, ontdek de folklore en volg de fietsroute 'Uit de Kunst'! U zult zich zeker niet vervelen.

Het hart van de Veluwe, dat is Nunspeet! De inwoners van Nunspeet zijn trots op hun gemeente en dat wordt duidelijk zodra u de dorpjes Nunspeet, Elspeet, Vierhouten en Hulshorst ontdekt. Deze dorpjes bieden gezellige dorpspleinen met terrasjes, sfeervolle winkels en veel groen. Ontdek gemeente Nunspeet al wandelend of lekker met de fiets, u zult niet uitgekeken raken.

Nunspeet Uit de Kunst

Nunspeet is een echt Kunstenaarsdorp, waar iedereen met een voorliefde voor kunst, natuur, cultuur goed aan zijn trekken komt. Nunspeet wordt een Kunstenaarsdorp genoemd want in de 19e eeuw ontstond er een kunstenaarsgroep, die in de open lucht schilderde en het prachtige Veluwse landschap goed vast konden leggen op het doek. Deze schilderijen waren erg populair in binnen-en buitenland. Wanneer u verblijft bij Familiehuis Nunspeet dan mag een bezoek aan het Noord-Veluws Museum daarom niet ontbreken. Hier worden werken getoond van kunstenaars die zelf hebben gewoond in Nunspeet en in de prachtige omgeving van de Veluwe met het Veluwemeer. Graag een stukje Nunspeets kunst voor thuis meenemen? Dan is er een kunstmanifestatie ‘Artistiek Nunspeet’, waar u schilderijen, keramiek, sieraden en grafisch werk kunt aanschouwen. Op zoek naar de ware aard van Nunspeet? Bezoek dan Eibertjesdag waar folklore wordt getoond, middels authentieke klederdracht, oude ambachten en een leuke markt. Ook op cultureel vlak is Nunspeet zeer bruisend met een bomvol programma met cabaret, muziek, dans en theater.

Fietsroute ‘Uit de Kunst’

In de omgeving van Nunspeet zijn vele wandel- & fietsroutes op de Veluwe te volgen. Ga op ontdekking door de vier kernen van gemeente Nunspeet tijdens de Viertinten-route. Maar de mooiste tocht is fietsroute ‘Uit de Kunst’. Deze fietstocht van 45 kilometer zal u leiden door groene bossen, heiden en landerijen. Onderweg ontdekt u het verhaal van de kunstenaars die de prachtige schilderijen hebben gemaakt die in het Noord-Veluws Museum hangen. Maak een stop bij de woningen van de kunstenaars of de locaties waar zij inspiratie kregen voor het schilderen. Tijdens de route staan panelen met interessante verhalen over deze kunstenaars.

In de omgeving: 3km

Meer Nunspeet

Wandelen

Wij hebben diverse wandelroutes in verschillende lengtes die direct vanaf het park beginnen.
Wandelen
Wandelen

De kijktuinen

Tussen het Veluwse bos en de oude Zuiderzeestraatweg in Nunspeet liggen de ruim vier hectare grote Kijktuinen, waarvan twee ha. aangelegd, ontworpen door tuin- en landschapsarchitect L.J. Goedegebuure.
De kijktuinen
De kijktuinen

Fietsen

Wij hebben diverse fietsroutes in verschillende lengtes die direct vanaf het park beginnen. Het huren van een fiets regelen wij graag voor u.
Fietsen
Fietsen

Zandenbos

Het Zandenbos is een bos op de Veluwe tussen Vierhouten en Nunspeet.
Zandenbos
Zandenbos

Bezoekerscentrum Nunspeet Veluwe

Direct aan het Veluwetransferium in Nunspeet ligt het prachtige Bezoekerscentrum Nunspeet. Er is een uitgebreide expositie over het ontstaan van de Veluwe, het landschap en de natuur.
Bezoekerscentrum Nunspeet Veluwe
Bezoekerscentrum Nunspeet Veluwe

Noord-veluws museum

Het Noord-Veluws Museum is vooral een kunstmuseum, dat werk toont van Noord-Veluwse kunstenaars. Het museum beperkt zich niet tot het geven van informatie over de schilderijen, maar koppelt daar verhalen aan.
Noord-veluws museum
Noord-veluws museum

Uitkijktoren

Op het VT staat een uitkijktoren van 30 meter hoog. Vanaf de uitkijktoren heeft de bezoeker een fantastisch uitzicht over de omgeving van Nunspeet.
Uitkijktoren
Uitkijktoren

Zandenplas

Midden in de eeuwenoude bossen van de Veluwe ligt recreatiegebied Zandenplas. Een klein en heerlijk bosbad met strand, waar u een verfrissende duik kunt nemen na een mooie boswandeling.
Zandenplas
Zandenplas

Zwembad en bowlingcentrum De Brake

Het sport- en recreatiecentrum “de Brake” is een multifunctioneel centrum met een 25 meter bad, een subtropisch recreatiebad, 6 volledig geautomatiseerde “glow in the dark” bowlingbanen, een partycentrum, zonnestudio met 3 zonnebanken en twee sporthallen.
Zwembad en bowlingcentrum De Brake
Zwembad en bowlingcentrum De Brake

Molen de Duif

Beltmolen gelegen aan de Molenweg 91 Nunspeet. Er is gelegenheid voor koffie, thee in onze landwinkel. Tevens is er een dierenspeciaalzaak gevestigd.
Molen de Duif
Molen de Duif

Golfbaan: Het rijk van Nunspeet

Dankzij haar ligging in dit unieke natuurschoon bepalen vijvertjes en rietkragen, zandverstuivingen en oude vliegdennen, speelse doorkijkjes en bijzondere vergezichten het karakter van deze buitengewoon sfeervolle 27-holes bosbaan.
Golfbaan: Het rijk van Nunspeet
Golfbaan: Het rijk van Nunspeet