In de omgeving: 3km

Wij hebben diverse fietsroutes in verschillende lengtes die direct vanaf het park beginnen. Het huren van een fiets regelen wij graag voor u. Verken de prachtige omgeving van Nunspeet, de Veluwe en het Veluwemeer en geniet van een heerlijke vakantie!

Schrijf hier een uitgebreide omschrijving van deze faciliteit

Meer In de omgeving

Nationaal Park De Hoge Veluwe

Bent u een echte natuurliefhebber? Ontdek dan Nationaal Park De Hoge Veluwe. De Veluwe biedt een grote diversiteit aan natuur en is een adembenemend mooi natuurgebied in Nederland.

Veluwemeer

Het Veluwemeer is een prachtige plek waar jong en oud zich zal vermaken; huur een bootje, ga suppen of relax aan de kant in het zonnetje. Bent u een visliefhebber? Ook dan haalt u uw hart op bij het Veluwemeer!

Zandenplas

Wilt u graag waterpret beleven op de Veluwe? Midden in de eeuwenoude bossen van de Veluwe ligt recreatiegebied Zandenplas. Een klein en heerlijk bosbad met strand, waar u een verfrissende duik kunt nemen na een mooie boswandeling.

Zandenbos

Het Zandenbos is een bos op de Veluwe tussen Vierhouten en Nunspeet. Geniet van het zonlicht dat door de bladeren heen schijnt tijdens een prachtige wandeling. Er zijn diverse wandelroutes uitgezet, vanuit waar u kunt genieten van prachtige heidevelden.

Noord-Veluws museum

Het Noord-Veluws museum presenteert een grote kunstcollectie van kunstenaars die tussen 1890 en 1950 werkten op de noordelijke Veluwe. Het Noord-Veluws Museum beschikt over een unieke collectie uit de tijd van toen.

Bezoekerscentrum

Bij het transferium met het Bezoekerscentrum kunt u exposities over het ontstaan van de Veluwe bijwonen. Leer de veelzijdigheid van de Veluwse natuur kennen, die u daarna direct kunt verkennen via diverse wandel- en fietsroutes vanaf het transferium.

Surfoever Hoge Bijssel

Surfoever Hoge Bijssel ligt aan het Veluwemeer bij Nunspeet. Het is een klein gebied, dat is afgestemd op één specifieke doelgroep: de surfers. Bent u dus een echte watersportliefhebber? Dan is Surfoever Hoge Bijssel echt iets voor u!

Molen de Duif

Breng een bezoekje aan Molen de Duif voor een kopje koffie of thee in de landwinkel. Tevens is er een dierenspeciaalzaak gevestigd. Molen de Duif is dicht bij Familiehuis Nunspeet gelegen.

Zwembad en bowlingcentrum De Brake

Het sport- en recreatiecentrum “de Brake” is een multifunctioneel centrum met een 25 meter bad, een subtropisch recreatiebad, 6 volledig geautomatiseerde “glow in the dark” bowlingbanen, een partycentrum, zonnestudio met 3 zonnebanken en twee sporthallen.

Golfbaan: Het rijk van Nunspeet

Dankzij haar ligging in dit unieke natuurschoon bepalen vijvertjes en rietkragen, zandverstuivingen en oude vliegdennen, speelse doorkijkjes en bijzondere vergezichten het karakter van deze buitengewoon sfeervolle 27-holes bosbaan.

Veluwerandveer

Tussen Nunspeet en Biddinghuizen vaart het Veluwerandveer: een unieke verbinding die het mogelijk maakt in één dag te genieten van zowel de Veluwe als de polder; hoe fijn is dat?

Rondvaarten

Maak een prachtige rondvaart over het mooie Veluwemeer naar bijvoorbeeld Elburg of Harderwijk. Via deze rondvaarten ontdekt u de prachtige omgeving op het water; dat is pas uniek.

Uitkijktoren

Op het Veluwe Transferium staat een uitkijktoren van 30 meter hoog. Vanaf de uitkijktoren heeft u een fantastisch uitzicht over de omgeving van Nunspeet. De uitkijktoren op het Veluwe Transferium is zeker een bezoekje waard!