In de omgeving: 3km

Breng een bezoekje aan het kunstenaarsdorpje Nunspeet. Ontdek gezellige straatjes, bekijk de musea of loop een rondje op de markt. Ook zijn er in Nunspeet vele horecagelegenheden te vinden. U zult zich zeker niet vervelen in Nunspeet!

Nunspeet

Het hart van de Veluwe, dat is Nunspeet! De inwoners van Nunspeet zijn trots op hun gemeente en dat wordt duidelijk zodra u de dorpjes Nunspeet, Elspeet, Vierhouten en Hulshorst ontdekt. Deze dorpjes bieden gezellige dorpspleinen met terrasjes, sfeervolle winkels en veel groen. Ontdek gemeente Nunspeet al wandelend of lekker met de fiets, u zult niet uitgekeken raken.

Nunspeet Uit de Kunst

Nunspeet is een echt Kunstenaarsdorp, waar iedereen met een voorliefde voor kunst, natuur, cultuur goed aan zijn trekken komt. Nunspeet wordt een Kunstenaarsdorp genoemd want in de 19e eeuw ontstond er een kunstenaarsgroep, die in de open lucht schilderde en het prachtige Veluwse landschap goed vast konden leggen op het doek. Deze schilderijen waren erg populair in binnen-en buitenland. Wanneer u verblijft bij Familiehuis Nunspeet dan mag een bezoek aan het Noord-Veluws Museum daarom niet ontbreken. Hier worden werken getoond van kunstenaars die zelf hebben gewoond in Nunspeet en in de prachtige omgeving van de Veluwe met het Veluwemeer. Graag een stukje Nunspeets kunst voor thuis meenemen? Dan is er een kunstmanifestatie ‘Artistiek Nunspeet’, waar u schilderijen, keramiek, sieraden en grafisch werk kunt aanschouwen. Op zoek naar de ware aard van Nunspeet? Bezoek dan Eibertjesdag waar folklore wordt getoond, middels authentieke klederdracht, oude ambachten en een leuke markt. Ook op cultureel vlak is Nunspeet zeer bruisend met een bomvol programma met cabaret, muziek, dans en theater.

Fietsroute ‘Uit de Kunst’

In de omgeving van Nunspeet zijn vele wandel- & fietsroutes op de Veluwe te volgen. Ga op ontdekking door de vier kernen van gemeente Nunspeet tijdens de Viertinten-route. Maar de mooiste tocht is fietsroute ‘Uit de Kunst’. Deze fietstocht van 45 kilometer zal u leiden door groene bossen, heiden en landerijen. Onderweg ontdekt u het verhaal van de kunstenaars die de prachtige schilderijen hebben gemaakt die in het Noord-Veluws Museum hangen. Maak een stop bij de woningen van de kunstenaars of de locaties waar zij inspiratie kregen voor het schilderen. Tijdens de route staan panelen met interessante verhalen over deze kunstenaars.

Meer Nunspeet

Zandenplas

Wilt u graag waterpret beleven op de Veluwe? Midden in de eeuwenoude bossen van de Veluwe ligt recreatiegebied Zandenplas. Een klein en heerlijk bosbad met strand, waar u een verfrissende duik kunt nemen na een mooie boswandeling.

Zandenbos

Het Zandenbos is een bos op de Veluwe tussen Vierhouten en Nunspeet. Geniet van het zonlicht dat door de bladeren heen schijnt tijdens een prachtige wandeling. Er zijn diverse wandelroutes uitgezet, vanuit waar u kunt genieten van prachtige heidevelden.

Noord-Veluws museum

Het Noord-Veluws museum presenteert een grote kunstcollectie van kunstenaars die tussen 1890 en 1950 werkten op de noordelijke Veluwe. Het Noord-Veluws Museum beschikt over een unieke collectie uit de tijd van toen.

Bezoekerscentrum

Bij het transferium met het Bezoekerscentrum kunt u exposities over het ontstaan van de Veluwe bijwonen. Leer de veelzijdigheid van de Veluwse natuur kennen, die u daarna direct kunt verkennen via diverse wandel- en fietsroutes vanaf het transferium.

Molen de Duif

Breng een bezoekje aan Molen de Duif voor een kopje koffie of thee in de landwinkel. Tevens is er een dierenspeciaalzaak gevestigd. Molen de Duif is dicht bij Familiehuis Nunspeet gelegen.

Zwembad en bowlingcentrum De Brake

Het sport- en recreatiecentrum “de Brake” is een multifunctioneel centrum met een 25 meter bad, een subtropisch recreatiebad, 6 volledig geautomatiseerde “glow in the dark” bowlingbanen, een partycentrum, zonnestudio met 3 zonnebanken en twee sporthallen.

Golfbaan: Het rijk van Nunspeet

Dankzij haar ligging in dit unieke natuurschoon bepalen vijvertjes en rietkragen, zandverstuivingen en oude vliegdennen, speelse doorkijkjes en bijzondere vergezichten het karakter van deze buitengewoon sfeervolle 27-holes bosbaan.

Uitkijktoren

Op het Veluwe Transferium staat een uitkijktoren van 30 meter hoog. Vanaf de uitkijktoren heeft u een fantastisch uitzicht over de omgeving van Nunspeet. De uitkijktoren op het Veluwe Transferium is zeker een bezoekje waard!