Vakantiepark Familiehuis Nunspeet | Aan het Veluwemeer
Kunstenaarsdorp

Nunspeet

In de omgeving: 3km

Breng een bezoekje aan het kunstenaarsdorpje Nunspeet. Ontdek gezellige straatjes, bekijk de musea of loop een rondje op de markt.

Nunspeet

Het hart van de Veluwe, dat is Nunspeet! De inwoners van Nunspeet zijn trots op hun gemeente en dat wordt duidelijk zodra u de dorpjes Nunspeet, Elspeet, Vierhouten en Hulshorst ontdekt. Deze dorpjes bieden gezellige dorpspleinen met terrasjes, sfeervolle winkels en veel groen. Ontdek gemeente Nunspeet al wandelend of lekker met de fiets, u zult niet uitgekeken raken.

Nunspeet Uit de Kunst

Nunspeet is een echt Kunstenaarsdorp, waar iedereen met een voorliefde voor kunst, natuur, cultuur goed aan zijn trekken komt. Nunspeet wordt een Kunstenaarsdorp genoemd want in de 19e eeuw ontstond er een kunstenaarsgroep, die in de open lucht schilderde en het prachtige Veluwse landschap goed vast konden leggen op het doek. Deze schilderijen waren erg populair in binnen-en buitenland. Wanneer u verblijft bij Familiehuis Nunspeet dan mag een bezoek aan het Noord-Veluws Museum daarom niet ontbreken. Hier worden werken getoond van kunstenaars die zelf hebben gewoond in Nunspeet en in de prachtige omgeving van de Veluwe met het Veluwemeer. Graag een stukje Nunspeets kunst voor thuis meenemen? Dan is er een kunstmanifestatie ‘Artistiek Nunspeet’, waar u schilderijen, keramiek, sieraden en grafisch werk kunt aanschouwen. Op zoek naar de ware aard van Nunspeet? Bezoek dan Eibertjesdag waar folklore wordt getoond, middels authentieke klederdracht, oude ambachten en een leuke markt. Ook op cultureel vlak is Nunspeet zeer bruisend met een bomvol programma met cabaret, muziek, dans en theater.

Fietsroute ‘Uit de Kunst’

In de omgeving van Nunspeet zijn vele wandel- & fietsroutes op de Veluwe te volgen. Ga op ontdekking door de vier kernen van gemeente Nunspeet tijdens de Viertinten-route. Maar de mooiste tocht is fietsroute ‘Uit de Kunst’. Deze fietstocht van 45 kilometer zal u leiden door groene bossen, heiden en landerijen. Onderweg ontdekt u het verhaal van de kunstenaars die de prachtige schilderijen hebben gemaakt die in het Noord-Veluws Museum hangen. Maak een stop bij de woningen van de kunstenaars of de locaties waar zij inspiratie kregen voor het schilderen. Tijdens de route staan panelen met interessante verhalen over deze kunstenaars.

Bekijk vergelijkbare faciliteiten